“Ik kan best ondernemen, maar schrijven kan ik echt niet!”

We hebben het de meest succesvolle ondernemers horen zeggen: ‘Dat wat jullie doen, een tekst op papier zetten, dat kan ik dus echt niet!’ We begrijpen dat wel, net zo goed als dat het volkomen logisch is dat wij geen cv-ketel kunnen installeren of belastingadvies kunnen geven. Als we ons daar aan zouden wagen, dan ontstaan er letterlijk en figuurlijk levensgevaarlijke situaties.

Ok, van een tekst met wat typefouten gaat niemand dood, maar als je niet oppast en je teksten laat voor wat ze zijn, kan er op termijn wel een aantal serieuze ziekteverschijnselen ontstaan. Denk aan een slapende hand omdat de telefoon niet meer gaat, een verlies van spraak vanwege het gebrek aan afspraken en verveeltritis vanwege weinig werk.

We overdrijven natuurlijk. En begrijp ons goed, wij weten ook wel dat er banen zijn waarbij er nét iets meer op het spel staat dan een matig opgestelde mail. We snappen ook als geen ander dat een goed personeelsbeleid, aantrekkelijke marges en simpelweg geld verdienen minstens net zo belangrijk zijn om een succesvol bedrijf te runnen. Echt. Maar je wilt toch voorkomen dat een (potentiële) klant jouw professionaliteit in twijfel trekt vanwege een dt-foutje? Ja, dat wil je.

Goede teksten laten schrijven voor jouw communicatie-uitingen zorgt er niet alleen voor dat wij tekstschrijvers niet failliet gaan en ons niet halsoverkop moeten laten omscholen tot een of ander beroep waarbij we vooral onze handen nodig hebben, maar ook dat je de geruststelling hebt dat jouw bedrijf professionaliteit uitstraalt. Alleen al het feit dat je je daar niet druk om hoeft te maken, zorgt ervoor dat jij beter en gerichter kunt ondernemen. Mind your own business: jawel, daar is ons bruggetje. Wij doen je communicatie wel, no problemo! Ben je nou het type ondernemer dat het moeilijk vindt om zaken uit handen te geven? Dan mag je ons ook gerust inhuren voor een S.O.S-sessie ‘hoe schrijf ik goede teksten voor mijn bedrijf’ of ‘teksten voor mijn bedrijf’ of ‘bedrijfsteksten’ (#seo #googlepunten). Met een kopje koffie erbij krijg je de beste versie van ons als tekstschrijvers. Zodat jij daarna de beste versie van jezelf als ondernemer kunt zijn.

#wijschrijvengraag #hadjedatdoor #tekstisdewereld #myobhelptondernemingenvooruit