“21 stappen naar een bikiniproof zomer !!Werkt echt!!”

| Warning: this article may include some sarcasm. If you try to become bikiniproof, please stop reading. If you’re on the same page, please feel free to contact us. |

Hier op kantoor van Mind Your Own Business zitten we met drie meiden bij elkaar. We kunnen hard werken en halen onze deadlines, maar als het even kan praten we ook over iets anders dan werk. Bijvoorbeeld over of we het wel of niet met Justin Bieber zouden doen, over de vierkante kaak van Nikkie Plessen en welke kamerplant het langst in leven blijft zonder water. Ook bedachten we onlangs pseudoniemen voor elkaar (Riet, Ronnie en Kees werden het). Tussendoor kwam ook nog even het meest irritante, maar altijd terugkerende onderwerp voorbij: bikiniproof zijn voor de zomervakantie. Voor we het wisten bleven we erin hangen. Hier een kleine impressie van ons bikiniproof logboek in aanloop naar de zomer.

26 maart: Kees stelt vast dat de zon schijnt. Ze acht de kans groot dat ze zich binnenkort niet meer achter haar kekke, lekker losjes vallende tuniek kan verschuilen. Ze geeft aan dat ze binnenkort gaat starten met een nog onbepaalde vorm van lichaamsbeweging. Het woord ‘bikiniproof’ neemt ze niet in haar mond, maar Ronnie en Riet weten wat ze bedoelt.

3 april: Riet heeft spierpijn. Ze heeft voor de eerste keer bootcamp gedaan. Ze denkt dat het helpt.

6 april: Kees is begonnen met het drinken van eiwitshakes. Ze zegt het op prijs te stellen als de rest haar niet lekker maakt met ongezonde dingen. Ronnie en Riet begrijpen dat.

12 april: Riet is bezig met een folder waar een bitterbalrecept in staat. Riet heeft zelf ook zin in bitterballen. Kees en Ronnie ook. Ze besluiten dit op het eerstvolgende teamuitje te nuttigen. Ze leven tenslotte maar één keer.

13 april: Ronnie heeft zin in een broodje van het tankstation. Ronnie zit nog niet in de bikiniproof-fase. Kees heeft ook zin in een broodje, maar mag dat eigenlijk niet. Vanwege haar shakes. Ze neemt toch. Tot zover #mondaymotivation.

18 april: Riet heeft weer spierpijn. Tweede keer bootcamp. Ze heeft ook paprika meegenomen.

25 april: Kees biecht op dat ze het afgelopen weekend te veel wijn heeft gedronken. Ronnie stelt haar gerust: ‘Zie je niks van. En trouwens: je leeft toch maar één keer?’

30 mei: Ronnie’s voetbalseizoen is afgelopen. Voetbal is de enige sport die Ronnie uitvoert. Maar nu even niet dus. Het plumpudding effect is ingezet, maar over bikiniproof wordt nog met geen woord gerept.

1 juni, 10:00: Afgelopen weekend heeft Riet nieuwe kleren gekocht. Ze vraagt zich af of de broek haar niet dik maakt. Kees en Ronnie zeggen dat ze hartstikke slank is en het een hele mooie broek is. Zij menen dit.

1 juni, 10:50: Kees vertelt dat ze een nieuw, compact fitnessapparaatje heeft gekocht. Ze kan niet precies uitleggen wat het is, maar ze heeft het Wendy van Dijk zien doen. Ronnie verklaart haar voor gek. Die vindt Wendy een oude taart. Riet begrijpt Kees en wil er ook een.

5 juni: Ronnie neemt twee witte bolletjes met hagelslag als lunch. Ronnie zit nog steeds niet in de bikiniproof fase. Riet en Kees zijn jaloers. Zij eten droge crackers.

7 juni: Vandaag is Kees met de trein gekomen. Als gevolg heeft ze 650 meter moeten lopen naar kantoor. Zij voelt zich gelijk een stuk slanker.

8 juni, 11:10: Kees, Riet en Ronnie voeren een discussie over de perfecte bikini. Die blijkt er niet te zijn. Na wat sites te hebben opgenoemd waar potentieel betere modellen te vinden zijn, trekken ze een conclusie: tijd voor de Mind Your Own Body bikinilijn.

8 juni, 11:20: Ronnie laat een bikinifoto zien van twee jaar geleden. Niet om Riet en Kees jaloers te maken, maar om te laten zien dat dit bikinibroekje perfect zat en tenminste niet zo knelde bij haar heupen. Riet en Kees zijn afgeleid door de lichtblauwe zee op de achtergrond.

12 juni: Ronnie heeft een hekel aan fitgirls op Instagram. Riet heeft een nog grotere hekel aan fitgirls die een foto van hun normale postuur ernaast zetten. Volgens Riet zit daar helemaal geen verschil tussen. Ronnie laat Riet een foto maken van haar typende vingers. “Hoppa, #fitfingers!” Dit geeft iedereen een goed gevoel. Fitfingers hebben we tenminste wel.

13 juni, 09:00: Ronnie heeft nieuwe kleren besteld voor haar vakantie. Eén broekje heeft ze per ongeluk twee keer besteld. Ronnie vraagt aan Riet en Kees of een van hen deze wil hebben. Riet en Kees vragen of zij wel goed bij haar hoofd is. Het is maat 34. Dat is niet de maat van Riet en Kees.

13 juni, 10:30: Riet en Kees concluderen dat Ronnie de bikiniproof fase niet nodig heeft. Riet eet nog steeds paprika.

13 juni, 14:00: Ronnie doet sowieso niet aan bikiniproof. Zij neemt twee beschuiten met veel boter en muisjes en gaat gewoon op vakantie.

13 juni, 14:30: Kees overweegt om een badpak aan te schaffen voor de vakantie. Maar zij herpakt zich: “Met een bruine buik lijk je ook slanker”.

13 juni, 15:15: Riet lacht om een artikel van Miluschka Witzenhausen. Die doet ook niet aan een bikinilijf. Voor de fotoshoot had ze alleen drie weken de taart laten staan. Riet, Ronnie en Kees eten nooit taart. Misschien moeten ze dit toch maar eens doen #walnotendieet

13 juni, 17:00: Ronnie, Riet en Kees gaan naar huis. Riet gaat vanavond NIET bootcampen, Kees gaat NIET met haar apparaatje aan de slag. Ze gaan Netflixen, net als #RonnieFlexFlix.

#summer2019 #nieuwerondenieuwekansen #oftochniet #mindyourownbody #mindyourownbusiness